Το χιούμορ μας φέρνει πιο κοντά

Έρευνες, μελέτες, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύουν ότι το χιούμορ μας φέρνει πιο κοντά.

Ένα πράγμα που ο καθένας, ανεξάρτητα από τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τη φυλή, την ηλικία, το φύλο, κ.λπ., έχει κοινό, είναι ότι σε όλους μας αρέσουν τα ανέκδοτα και τα καλά αστεία.

Αυτό αποτελεί παγκόσμια αλήθεια που εκτείνεται από τη μία πλευρά της γης στην άλλη. Το να ακούμε ένα καλό αστείο κατά καιρούς σίγουρα ανακουφίζει και ηρεμεί την ψυχή μας.

Οι άνθρωποι ξέρουν αστεία όλων των ειδών, από ποντιακά ανέκδοτα, σύντομα αστεία, βρώμικα αστεία ή αστείες ιστορίες, πραγματικές ή φανταστικές.

Οι άνθρωποι με χιούμορ κερδίζουν

παρέα γελάει με αστειοΜερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς αίσθηση του χιούμορ. Ένα άτομο με αίσθηση του χιούμορ είναι συνήθως ένας από τους πιο περιζήτητους ανθρώπους σε μια παρέα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν χιούμορ είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν για να αυξήσουν την επιρροή τους στους άλλους.

Είτε λέγοντας αστεία στους ξένους για να σπάσουν τον πάγο, είτε για να διασκεδάσουν μια ομάδα φίλων που γνωρίζονται για χρόνια, κάποιος με αίσθηση του χιούμορ μπορεί να γίνει το κέντρο της προσοχής σε κάθε συγκέντρωση, αρκεί να μην το παρακάνει.

Ακόμη και αν ένα άτομο δεν έχει καταπληκτικό πνεύμα, κάποιο τόνο γοητείας, ή μια φυσική ικανότητα να διασκεδάζει τους άλλους, μπορεί με λίγη προσπάθεια να βρει ένα αστείο κατάλληλο για κάθε περίσταση σχεδόν.

Αν αυτό το άτομο θυμάται τα αστεία και τα ενισχύει λίγο με την δική του προσωπική σφραγίδα, μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα αστεία για όποιον σκοπό τον εξυπηρετεί κάθε φορά και να βγει κερδισμένος εκεί που οι πιο σοβαροί θα χάσουν. Εξάλλου τα ανέκδοτα και τα αστεία υπάρχουν για να ελαφραίνουν την ατμόσφαιρα, και αυτό είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο πάντα.

Έρωτας και χιούμορ

Το χιούμορ μας φέρνει πιο κοντά… γενικότερα. Ξέρουμε ήδη ότι το γέλιο κάνει καλό στην υγεία, αλλά φαίνεται ότι κάνει καλό και στον έρωτα.

Το χιούμορ είναι ένα απαραίτητο «εργαλείο» για να δημιουργηθεί μια πιο ανάλαφρη και χαλαρή ατμόσφαιρα, και πάνω από όλα μια αίσθηση συντροφικότητας που μπορεί να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Φυσικά το χιούμορ του καθενός είναι διαφορετικό και η γκάμα αστείων που μπορεί να ακούσει κάποιος είναι μεγάλη. Κάποιοι μπορεί να προτιμούν τα εκλεπτυσμένα αστεία, άλλοι τα πιο σοβαρά ανέκδοτα, ενώ άλλοι τον αδυσώπητο αυτοσαρκασμό.

Το ύφος που μπορεί να ταιριάζει περισσότερο σε μια ερωτική σχέση το ανακαλύπτει κανείς μόνος του με τον άνθρωπο του, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι, τόσο στον έρωτα όσο και σε κάθε είδους σχέση, οι άνθρωποι χωρίς χιούμορ είναι πολύ λιγότερο ελκυστικοί.

No comments yet.

Σχολιάστε